Треба напоменути да католичку Цркву у Петричевцу седмично посети око 20так хрвата, и то сви старији. У шта сам се лично уверио.
Јест, 20-так али зато је на таквој позицији да се цијела Бања Лука види као на длану.
Ово је још један у низу политички поен за политичаре "хрватске националности", пошто за који месец су избори у РС и Федерацији. А хрватски политичари су јако мало урадили за хрвате на тим просторима.
Па зашто брате драги не праве поене у Херцег-Босни својој, него баш у РС и у Бања Луци и то гдје? Недалеко од мјеста гдје су усташе урадиле покољ срба у рату 1941-45, а чији идеолог је био управо Иван Мерц кога су прогласили блаженим.
То што су мало урадили, то је њихов проблем. Додик се више залаже за трећи ентитет него они. Кад је од њих ко тражио то јавно, него увијек се нађе неки србин који ће говорити у њихово име. Требали су још само рећи да хоће да га праве на Козари.
Исто тако је ово политички поен за Србе, односно садашњу Владу РС, која ће скоро сигурно бити иста и у следећем мандату. А Хрвати преуимају председника Савета министара, тако да ово више значи "повезивање" Срба и хрвата против балијардије.
Што би ово био политички поен за Србе? Ово може бити само поен за садашњу власт коју ја сматрам не баш српском. Свако повезивање Срба и Хрвата је штетно за нас јер су Срби увијек доњи. По мени је боље градити односе са муслиманима, који су и нарушени због латина и њихове ове политике. Шта ћеш брате, наивни смо.
Како год мени се ту ништа не свиђа!
Ни мени. Све ово ми личи на једну дугорочну подвалу. Папа не љуби земљу у држави коју посјети само да би се поклонио, него је љуби да би је означио због интереса ватикана и дјеловања својих маринаца.